تنها در رابطه با رایحه و طعم قهوه به ۳۰۰ ترکیب شیمیایی در دانههای سبز قهوه و بیش از ۸۵۰ ترکیب شیمیایی پس از رست دادن دانههای قهوه اشاره شده است. به طور کلی مواد تشکیل دهنده قهوه به صورت زیر دسته بندی میشوند.
هیدروکربنها
آلکالوییدها( کافئین, تئوفیلین, تریگونلین)
الکلها ( کوینیک اسید, استوئین)
آلدهیدها
کتونها( استوئین)
اسیدها و انیدریدها (کوینیک اسید, اسیدهای دیکافیولیک ۳ و ۵)
استرها (اسیدهای دیکافیولیک ۳ و ۵)
نولها( اسیدهای دیکافیولیک ۳ و ۵)
فورانها
پیرانها
تیوفینها
اکسازولها
تیازول
پیریدین ها
پریزین ها
آب
مواد معدنی
کربوهیدرات ها
پروتئین ها
و بسیاری دیگر…
به طور کلی یک فنجان قهوه از
۶ درصد ویتامین B5
۱۱ درصد ویتامین B2
۲ درصد ویتامین B1 و B3
مقدار بسیار زیادی آنتی اکسیدان
مواد معدنی
کافئین و موارد گفته شده تشکیل میشود.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم دانه قهوه
کالری ۵۴۰
چربی ۳۰ گرم
کلسترول ۱۳ میلیگرم
سدیم ۲۵ میلی گرم
پتاسیم ۳۴۲ میلیگرم
کربوهیدرات ۶۰ گرم
پروتئین ۸ گرم
کافئین ۸۳۹ میلیگرم
– آب ( Water )
مواد تشکیل دهنده قهوه
بیشترین حجم از قهوهای که مینوشید را آب تشکیل میدهد. در واقع یک فنجان قهوهی باکیفیت از ۹۸٫۷۵ صدم آب و ۱٫۲۵ صدم مواد قابل حل دیگر تشکیل شده است.
مواد تشکیل دهنده قهوه
۲ – اتیل فنول ( Ethylphenol )
این ماده رنگ تیرهای دارد و عطر و رایحهی دارویی آن باعث میشود با نوشیدن قهوه صبحها سرحال شوید. همچنین به عنوان یک مادهی شیمیایی هشداردهنده بکار میرود و سبب میشود حواس ارتباطی حشرات بهم بریزد، این باعث میشودحشرات از حضور در آن مکان فراری شوند.
مواد تشکیل دهنده قهوه
۳ – کوینیک اسید ( Quinic Acid )
مواد سازنده قهوه چیست
Quinic acid یک مادهی دیگر تشکیل دهنده قهوه است. این اسید طعم ترش مانند به قهوه میدهد. علاوه بر این، کوینیک اسید به عنوان یک آغازگر شیمیایی در فرمولاسیون داروهای ضد آنفولانزا بکار میرود.
مواد تشکیل دهنده قهوه
۴ – اسیدهای دیکافیولیک ۳ و ۵ ( Dicaffeoylquinic Acid )
این اسیدها از مغز در برابر مولکولهای رادیکال آزاد که عامل سکتههای مغزی هستند محافظت میکند. قهوه منبعی سرشار از آنتی اکسیدانهاست.
مواد تشکیل دهنده قهوه
۵ – کافئین ( Caffeine )
و حالا میرسیم به کافئین که برای شما از همه آشناتر است. کافئین درواقع حاوی یک مادهی سمی گیاهی مثل کوکائین و نیکوتین میباشد اما این نباید باعث ترس شما شود! چون واحدهای کافئئین در مغز شما جایگزین واحدهای آدنوزین می شوند و نتیجهاش این است که شما سرحالتر و شادابتر خواهید شد.
مواد ساخت قهوه
۶ – دی متیل دی سولفاید ( Dimethyl Disulfide )
این ماده به تنهایی طعم بدی مانند گوشت فاسد شده میدهد اما باعث میشود طعم قهوه خوشمزه و رایحهی آن نیز خوشبو شود.
۷ – اَسِتیل متیل کربینول ( Acetylmethylcarbinol )
یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده قهوه ” اَسِتیل متیل کربینول ” میباشد. این ماده بسیار غنی است و باعث میشود قهوهی شما طعم کرهای بگیرد.
مواد تشکیل دهنده قهوه
۸ – پیترِسین ( Putrescine )
آیا تا به حال از خود پرسیدهاید که چه مادهای گوشت را خیلی سمی میکند؟ این ماده هنگامی که یک نوع باکتری آمینواسیدهای وجود در گوشت را از بین میبرد، تولید میشود. پیترِسین بسیار خوشبو میباشد و بوی خوب قهوه دلیل وجود این ماده در دانهی آن است.
مواد تشکیل دهنده قهوه
۹ – ترای گانالین ( Trigonelline )