تهیه بهترین پیتزای پپرونی
پیتزا پپرونی مخصوص نوعی غذای محبوب در میان دوستداران غذاهای تند و ادویه دار است. تهیه پیتزا پپرونی مخصوص در خانه کمی زمان بر است اما با در دست داشتن کمترین مواد غذایی امکان تهیه آن وجود دارد.
ستاره | سرویس آشپزی – پیتزا، نوعی فست فود تهیه شده از نان مخصوص پیتزاست که مواد مختلفی روی آن قرار میگیرد و با سس گوجه فرنگی و پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا پوشانده میشود. پیتزا پپرونی یکی از انواع پیتزا بوده که ماده اصلی آن نوعی سالامی تند ایتالیایی به نام پپرونی است. پپرونی همانگونه که از نام آن پیداست نوعی سوسیس تند تهیه شده از گوشت گاو است که با مقادیر زیادی فلفل مزه دار شده است. این نوع سوسیس، در معرض هوا زود خشک میشود، نیازی به پختن ندارد و بیشتر در تهیه پیتزا پپرونی مورد استفاده قرار میگیرد. پیتزا مرغ و قارچ و پیتزا مخصوص از جمله پیتزاهای معروف و پرطرفداری هستند که قبلا با طرز تهیه آنها آشنا شدید. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه پیتزا پپرونی مخصوص را در سه مرحله تهیه خمیر، تهیه سس و آماده سازی پیتزا به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
طرز تهیه پیتزا پپرونی مخصوصطرز تهیه پیتزا پپرونی مخصوص
آکاایران: طرز تهیه پیتزا پپرونی مخصوص
پیتزا غذایی محبوب در اروپا و آمریکای شمالی است که در یونان باستان با استفاده از نان پر شده با سبزیجات و پنیر درست میشد. منشا پیدایش پیتزا مربوط به قرن هجدهم و نوزدهم میلادی است که نان را با موادی مانند سیر، نمک، گوشت، پنیر و ریحان میپوشاندند و در خارج از مغازههای پیتزا فروشی به فروش میرساندند. در ایتالیا پیتزا را با نانی که از نظر کیفیت شبیه نان تافتون است به صورت لولهای درست میکنند و با دست میخورند. پیتزا در قرن نوزدهم میلادی توسط ایتالیاییها به آمریکا وارد و اولین پیتزا فروشی در نیویورک در سال ۱۹۰۵ میلادی افتتاح شد. در آمریکا پیتزا را با نان ضخیمتر درست میکنند و حجم زیادی از مواد را روی آن قرار میدهند.
طرز تهیه پیتزا پپرونی مخصوص مرحله اول) تهیه خمیر
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا پپرونی مخصوص
آب همدمای محیط ۱+۱/۴ فنجان (۲۹۶ میلی لیتر)
آب گرم ۱۱۰ درجه فارنهایت (۴۰ درجه سانتیگراد) ۱/۲ فنجان (۱۱۸ میلی لیتر)
خمیر مایه فوری ۱ قاشق مرباخوری
نمک ۱٫۵ قاشق چایخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۴ فنجان (۵۰۸ گرم)
دستور تهیه خمیر پیتزا پپرونی مخصوص:
آب گرم را در یک کاسه کوچک یا فنجان بریزید و خمیر مایه را به آن اضافه کنید. آب و خمیر مایه را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و حدود ۵ دقیقه فرصت دهید تا خمیر مایه پف کند و به اصطلاح عمل آید. درجه حرارت آب باید حدود ۱۱۰ درجه فارنهایت یا ۴۳ درجه سانتیگراد باشد.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
پس از این که خمیر مایه پف کرد، ۱ و ۱/۴ فنجان (۲۹۶ میلی لیتر) آب هم دمای محیط و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. دمای آب هم دمای محیط باید حدود ۷۵ درجه فارنهایت یا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
۴ فنجان آرد را با ۱.۵ قاشق غذاخوری نمک در ظرف غذاساز بریزید و کاملا با هم مخلوط کنید. در صورتی که غذاساز در دسترس ندارید میتوانید از همزن برقی استفاده کنید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
پس از این که آرد و نمک کاملا مخلوط شدند، مخلوط آب و مایه خمیر (به جر ۳-۲ قاشق غذاخوری) را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به شکل خمیری یکدست درآیند. اگر خمیر سفت بود، مخلوط آب و مایه خمیری که برداشتید را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیری یکدستی حاصل شود.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
حدود ۳ ثانیه، به هم زدن مواد ادامه دهید تا خمیر به چسبندگی مورد نظر برسد.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
روی سطح کار کمی آرد بپاشید، خمیر را روی سطح کار قرار داده و شروع به ورز دادن آن کنید تا کاملا نرم شود. برای اینکه موقع ورز دادن، خمیر به دست شما نچسبد، دست خود را با کمی روغن زیتون یا روغن مایع مخصوص آشپزی چرب کنید. خمیر را درون یک کاسه بزرگ چرب شده با روغن زیتون قرار دهید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱ الی ۲ ساعت فرصت دهید تا خمیر ور آمده و حجم آن تقریبا ۲ برابر شود.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
مرحله دوم) تهیه سس پیتزا پپرونی مخصوص
مواد لازم برای تهیه سس و مواد روی خمیر پیتزا پپرونی مخصوص
پوره گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
سرکه ۲۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق غذاخوری
شکر قهوهای ۱۰۰ گرم
پودر پاپریکا ۱/۲ قاشق چایخوری
پیاز متوسط ۱ عدد
سیر له شده ۱ حبه
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
سوسیس پپرونی حلقه شده ۳۰ حلقه
پنیر پارمزان ۱/۴ فنجان (۲۷٫۵ گرم)
پنیر موزارلا رنده شده ۲ فنجان (۲۰۰ گرم)
فلفل دلمه ای قرمز ۱ عدد
دستور تهیه سس پیتزا پپرونی مخصوص:
پیاز را خرد کنید و با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون در یک تابه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. پس از این که پیاز طلایی شد، سیر له شده را به آن اضافه کرده و حدود ۶-۵ دقیقه تفت دهید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
پوره گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید. مواد را هم بزنید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا سس غلیظ شود. در این فاصله مرتب مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. نمک، سرکه، پودر پاپریکا و شکر را به سس اضافه کرده و مخلوط کنید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
پس از این که سس غلیظ شد و آب آن کاملا خورد رفت، آن را از روی حرارت برداشته و فرصت دهید تا خنک شود. به هیچ وجه از سس داغ برای پیتزا استفاده نکنید، زیرا باعث خمیر شدن آن خواهد شد.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
مرحله سوم) آماده سازی پیتزا پپرونی مخصوص
روی سطح کار کمی آرد بپاشید، خمیر پیتزا را روی آن قرار داده و به دو قسمت تقسیم کنید. هر تکه خمیر را با دست گرد کنید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
روی خمیر را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت ۱۰ الی ۳۰ دقیقه استراحت کند.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
خمیر را با دست پهن کنید تا به شکل دایرهای به قطر ۳۰ الی ۳۳ سانتیمتر درآید و ضخامت آن حدودا نیم سانتیمتر شود.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
خمیر را در ظرف مخصوص طبخ پیتزا قرار دهید و روی آن را با کمی روغن زیتون چرب کنید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
روی خمیر را با سسی که قبلا آماده کردید بپوشانید، به طوریکه سس حدود یک سانتیمتر از لبههای خمیر را پوشش ندهد. فلفل دلمهای را نگینی خرد کنید و یک لایه از آن را روی سس بریزید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
پس از پوشاندن روی خمیر با سس و فلفل دلمهای، روی آن ۱/۴ فنجان پنیر پارمزان رنده شده و ۲ فنجان پنیر موزارلای رنده شده بپاشید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
پپرونی را به صورت حلقهای برش بزنید و یک لایه پپرونی روی پنیر قرار دهید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
فر را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ۵۰۰ درجه فارنهایت (۲۶۰ درجه سانتیگراد) گرم کنید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
پیتزا را به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پنیر روی آن ذوب شده و به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
پیتزا را از فر خارج کنید و در حالی که داغ است کمی پودر فلفل قرمز و آویشن روی آن بپاشید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پیتزا خنک شود و سپس آن را به ۸ قطعه برش بزنید.
طرز تهیه پیتزا پپرونی
نکات مهم و اصولی در تهیه پیتزا پپرونی مخصوص
با این مقدار خمیر میتوانید دو عدد پیتزا درست کنید. در صورتی که تصمیم دارید یک پیتزا درست کنید، خمیر اضافی را در نایلون قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید. برای استفاده از خمیر فریز شده، از ۳-۲ ساعت قبل، خمیر را در دمای محیط قرار دهید.
چرب کردن خمیر با روغن زیتون اجباری نیست، ولی باعث میشود خمیر پیتزا پس از طبخ به رنگ طلایی درآید.
در صورت تمایل میتوانید مقدار پنیر موزارلا را کمی بیشتر در نظر بگیرید.
اجازه دهید، سس کاملا خنک شود و سپس آن را روی خمیر پیتزا بریزید. اگر وقت کافی ندارید می توانید به جای آن از دو قاشق غذاخوری سس کچاپ استفاده کنید.
.
منبع : اکاایران