x
Rate this post

طرز تهیه ی خورش قیـمه بوشـهری

مواد لازم گوشت: ۵۰۰ گرم
لپه: ۲۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی: دو قاشق سوپخوری
پیاز: یک عدد
سیب زمینی: یک عدد
پودر لیموامانی: یک قاشق چایخوری
پودر دارچین: ۱/۴ قاشق چایخوری
کره: ۵۰ گرم
روغن و زعفران: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

مواد لازم برای شکرپلو
برنج: دو پیمانه
شکر: یک پیمانه
گلاب: یک پیمانه
نمک و زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه ی خورش قیـمه بوشـهری
طرز تهیه
لپه را حداقل از پنج ساعت قبل در آب می‌خیسانیم. پیاز را ریز خرد کرده و در مقداری روغن تفت می‌دهیم. زردچوبه را افزوده، گوشت را اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم تا کاملا سرخ شود. لپه خیس خورده را آبکش کرده تا آب آن کشیده شود، سپس به گوشت می افزاییم. حدود دو الی سه دقیقه تفت می‌دهیم، بعد رب گوجه‌فرنگی را نیز افزوده و سرخ می‌کنیم. نمک و فلفل را اضافه کرده، درون قابلمه آب می‌ریزیم تا گوشت و لپه پخته شوند. در اواسط پخت، سیب‌زمینی پوست کنده و پودر لیموامانی را نیز می‌افزاییم. در اواخر پخت همه مواد را با هم می‌کوبیم تا کش‌دار شود. کره را آب کرده، همراه دارچین و زعفران دم‌کرده روی مواد ریخته و به خورش می‌افزاییم. یکی، دو دقیقه صبر می‌کنیم، سپس در ظرف سرو می‌کشیم. این خورش مخصوص هموطنان بوشهری است که با شکرپلو در ایام محرم سرو می‌شود.
البته می‌توانیم گوشت را جدا پخته و کوبید، لپه و سیب‌زمینی را نیز به صورت جداگانه پخت و له کرد، سپس با هم مخلوط کنیم.
طرز تهیه ی خورش قیـمه بوشـهری
طرز تهیه شکرپلو

برنج را در آب در حال جــوش ریخته، کمی نمک می‌افزاییم و زنده‌تر از برنج معــمولی آبکش می‌کنیم.

گلاب را روی حرارت گذاشته، جوش که آمد با شکر و زعفران مخلوط می‌کنیم تا شکر حل شود. مخلوط گلاب را با برنج مخلوط کرده زمان می‌دهیم تا گلاب جذب برنج شده و دم می‌گذاریم.

منبع:مجله آشپزی خانواده سبز

طرز تهیه ی خورش قیـمه بوشـهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code