دستور پخت کالباس تمیز و سالم
در این مطلب نحوه تهیه نوعی کالباس سالم و البته مفید، آموزش داده شده است.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
آیا «کالباس مفید و سالم» هم داریم + دستور تهیه
آکاایران: آیا «کالباس مفید و سالم» هم داریم + دستور تهیه
برای تهیه کالباس سالم به این مواد نیاز داریم:
گوشت گوسفند یا بوقلمون یا شتر فاقد چربی کاملاً نرم چرخ شده نیم کیلو، سیر رنده شده ۲ حبه، آویشن شیرازی پودرشده یک قاشق چای خوری، جوز هندی تازه و رنده شده ۱/۵ قاشق چای خوری، مغز پسته خلال یا نیم کوب ۱/۵ پیمانه، نمک طبیعی یک قاشق چای خوری.
برای تهیه این نوع کالباس سالم:
یک قابلمه آب جوش آماده کنید؛ گوشت کاملاً چرخ شده را با ادویه کالباس و نمک مخلوط کنید و ورز دهید تا کاملاً یک دست شود.
حالا مغز پسته را اضافه کنید و دوباره کاملاً مخلوط کنید؛ یک کیسه فریزر روی تخته گوشت پهن کنید و مخلوط گوشت را روی آن به شکل لوله ای با قطر ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر یا هر قطری که دوست دارید، دربیاورید.
سعی کنید با دست شکل آن را مرتب و صاف کنید؛ گوشت لول شده را با کیسه دورش به آرامی داخل کیسه فریزر دیگری بگذارید و سر آن را گره بزنید؛ گوشت را در کیسه فریزر دیگری وارد کنید.
هوای کیسه را کامل خارج کرده و گره کور بزنید، طوری که در هیچ شرایطی داخلش آب نفوذ نکند. این کیسه را در کیسه فریزر دیگری وارد کنید و به همین شکل گره بزنید؛ فاقد اینکه شکل کالباس به هم بخورد، آرام بردارید و همان طور بسته بندی شده آرام در آب جوش قرار دهید و درِ قابلمه را بگذارید تا ۴۵ تا ۶۰ دقیقه با حرارت کم بجوشد. گوشت را از کیسه خارج کنید بگذارید خنک شود و بعد در یخچال بگذارید حالا بُرش زده نوش جان کنید.
اگر تمایل دارید می توانید دستمالی نخی ۳۰×۳۰ انتخاب کنید دولا کرده و لبه آن را محکم کوک بزنید و حالا یک کیسه دارید که دو سر آن باز است یک طرف آن را مثل شکلات با نخ محکم ببندید، از سر دیگر، گوشت را وارد کرده و کاملاً فشار دهید تا گوشت به هم چسبیده و استوانه پُری به شکل کالباس شود، آن را پر کرده و سر آن را با نخ مثل شکلات محکم ببندید و آن را در کیسه فریزر گذاشته گره بزنید در آب جوش بیندازید و بعد از طبخ کوک ها را به آرامی بشکافید.
منبع:اکاایرن