این دستور تهیهی سوفلهی پنیر ساده است که در صورت تمایل، مواد دیگری را هم میتوانید به آن اضافه کنید؛ مثلاً اسفناج، گوشت گوساله و… را به مخلوط زردهی تخممرغ اضافه کرده و سپس با سفیدهی تخممرغ مخلوط کنید. پخت این سوفله ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت طول میکشد و با مقدار مواد زیر برای ۳ الی ۴ نفر سوفله داریم.
طرز تهیه سوفلهی پنیر- غذای فرنگی در فر
مواد لازم برای تهیهی سوفلهی پنیر:
کره: ۳ ق غخوری
آرد: ۳ ق غخوری
شیر همدمای اتاق: ۱ فنجان
تخممرغ: ۵ عدد که زرده و سفیدهی آنها را باید جدا کنید
پنیر پیتزا: ۳٫۴ فنجان
نمک: ۱ ق چخوری
فلفل سیاه: ۱٫۲ ق چخوری
طرز تهیهی سوفلهی پنیر:
ابتدا فر را در دمای ۱۸۰درجهی سانتیگراد گرم کرده و قالب ۲ لیتری سوفله را چرب کنید. سپس در ماهیتابه کره را با حرارت متوسط ذوب کنید. پس از ذوب کره، آرد را اضافه کرده، هم بزنید تا کره، جذب آرد شود. همزدن را تا ۱ دقیقه ادامه دهید.
این کار به برطرف شدن بوی خامی آرد کمک میکند. اگر رنگ آرد کمی قهوهای شد، نگران نشوید.
شیر را کم کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید. در صورت گلوله گلوله شدن مخلوط، همزدن را ۲ دقیقهی دیگر ادامه داده تا مخلوط صاف شود و شیر غلیظ شود. ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و زردهها، پنیر، نمک و فلفل را اضافه کرده و همبزنید و بعد از آن مخلوط را کنار گذاشته. در یک کاسهی بزرگ، سفیدههای تخممرغ را با کمی نمک، به وسیلهی همزن خوب بزنید تا کاملاً فرم بگیرد. تقریباً ۱٫۴ سفیدهی تخممرغ را به پنیر اضافه کرده و هم زده تا سبک و پفکی شود. بقیهی سفیده را هم با حرکات دورانی لیسک، زیر و رو کنید. در آخر سوفله را به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در فر بپزید تا پف کند و وقتی خلال دندان را در مرکز سوفله فرو کردید، نباید چیزی به آن بچسبد.
این غذا به ازای هر نفر ۳۰۸ کالری دارد.
نکات لازم برای پخت یک سوفلهی خوشمزه:
پف سوفله، پس از خروج از فر و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ماندن در محیط، تا اندازهای کمتر میشود، اما طعم خود را همچنان حفظ میکند.
سوفلهی آمادهی پخت را تا ۲ ساعت قبل از پخت هم میتوانید در یخچال نگه دارید.
قالب را حتما خوب چرب کنید؛ چون در غیر این صورت، سوفله به آن میچسبد.
علاوه بر چرب کردن قالب، مقداری آرد یا پودر نان هم داخل قالب بپاشید.
وقتی زردهی تخممرغ و پنیر را با هم میزنید، پنیر کاملاً مخلوط نشده و کمی گلوله گلوله میماند که جای نگرانی نیست.
مقادیر تعیین شده در دستور پخت سوفله را فقط زمانی دو برابر کنید که قصد استفاده از دو عدد قالب سوفله را دارید. در غیر این صورت مایهی سوفله سرریز شده و داخل فر کثیف میشود.